fbpx
Loading
https://erasmus.agrobiologie.cz/portfolio-item/swedish-university-of-agricultural-sciences/
Studijní pobyt
EUR600/MĚSÍC
  • Výše stipendia od programu ERASMUS+ navíc je možné získat univerzitní stipendium
Praktická stáž
EUR699/MĚSÍC
  • Výše stipendia od programu ERASMUS+ informujte se o dalších možnostech
Ceny v porovnání s ČR
EUR?/den
  • Porovnejte kolik co stojí
Ukázat ceny

Konkurzy na studijní pobyty studentů v rámci programu Erasmus+

Zájemci o studijní pobyt v zahraničí musí absolvovat konkurz, v rámci kterého jsou hodnoceny zejména prospěch a jazyková úroveň angličtiny, případně dalších jazyků (španělština, němčina, francouzština) podle země studijního pobytu, aby byli schopni absolvovat náročné studium na zahraniční univerzitě včetně komunikace v cizím jazyce. O termínu konkurzu jsou studenti informováni e-mailem.

Jak jste si našli ubytování ? Poskytovala ho univerzita ?

Ano, ubytování mi poskytla univerzita hned po sjednání všech dokumentů. Avšak nemohla jsem si vybrat kam mě přiřadí. Ale nakonec jsem bydlela v části města Flogsta, a nemůžu si to vynachválit. Měla jsme pokoj sama pro sebe i s koupelnou.

V  jakém jazyce jste studovali na této univerzitě ?

Studovala jsem v anglickém jazyce, avšak část jednoho předmětu byla ve švédštině, tak jsme museli spolupracovat se švédskými studenty, ale myslím si, že nám to všem dost dalo a že jsme se díky tomu i sblížili.

Jak jste se zapojovali při výuce?

Jelikož jsme byly třída 25ti studentů mohli jsme se ptát kdykoliv na cokoliv. Nejvíce to ale bylo na nás při laboratořích, kdy nám byl dán jen postup a my si měli poradit. Ta samostatnost byla ale skvělá.

Jak jste se připravovali na zkoušky?

Na této univerzitě byl semestr rozdělený na dvě půlky a v každé jsme studovali jeden hlavní předmět, ke kterému jsem si však mohli také vybrat nějaký doplňující. Bylo to skvělé, že jsme se mohli soustředit jen na ten jeden předmět, takže poslední týden byl vždy věnován nám a našemu samostudiu a dodělávání esejí a různých protokolů.

Co Vám škola nejvíce dala?

Nejvíce mi asi tato škola ukázala jak se pracuje v laboratoři, ve které jsme strávili mnoho času a s mým zaměřením na výživu a potraviny to bylo obzvlášť užitečné. Ale zároveň se mi líbilo, že jsem si mohla vyzkoušet jiný druh školství, v jednu chvíli jsem se mohla soustředit na jeden předmět a ne se učit na 5 předmětů v jednu dobu

Byla tato univerzita dobrá? Doporučili byste ji dalším?

Rozhodně bych tuto univerzitu doporučila. Se všemi kantory byla snadná komunikace a domluva a s čímkoliv nám pomohli. Také nám bylo dopřáno mnoho volného času na samostudium, což bylo skvělé. Také všechny mimoškolní aktivity, kterých jsme se mohli zúčastnit byly různorodé a zajímavé. Zpětně jsem velmi ráda, že jsem vyjela na Erasmus právě do Uppsaly. Poznala jsem tam mnoho skvělých lidí a přátel.
Klára Trunečková
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x