fbpx
Loading
https://erasmus.agrobiologie.cz/?post_type=portfolio&p=1040&preview=true
Studijní pobyt
EUR600/MĚSÍC
  • Výše stipendia od programu ERASMUS+ navíc je možné získat univerzitní stipendium
Praktická stáž
EUR699/MĚSÍC
  • Výše stipendia od programu ERASMUS+ informujte se o dalších možnostech
Ceny v porovnání s ČR
EUR?/den
  • Porovnejte kolik co stojí
Ukázat ceny

Konkurzy na studijní pobyty studentů v rámci programu Erasmus+

Zájemci o studijní pobyt v zahraničí musí absolvovat konkurz, v rámci kterého jsou hodnoceny zejména prospěch a jazyková úroveň angličtiny, případně dalších jazyků (španělština, němčina, francouzština) podle země studijního pobytu, aby byli schopni absolvovat náročné studium na zahraniční univerzitě včetně komunikace v cizím jazyce. O termínu konkurzu jsou studenti informováni e-mailem.

Jak jste si našli ubytování ? Poskytovala ho univerzita ?

Ubytovani jsem si musela najit sama. Prvni asi dva mesice jsem mela pronajaty pokoj u rodiny v Ede, pak jsem si pres FB stranku pronajala pokoj na kolejich, ktere jsou primo v arealu. Ubytovani je asi nejtezsi vec na zarizeni, proto je dobre neotalet a od zacatku se snazit si neco najit. Pokud neni zbyti, lze si najit na par prvnich tydnu Airbnb v okoli (tech je docela dost) a kdyz uz je clovek na miste, tak se neco sezene snadneji. WUR ma i oficialni system pro rezervaci pokoju, ale je zaplneny a erasmus studenti v nem nemaji prednost.

V  jakém jazyce jste studovali na této univerzitě ?

Anglicky, jako vetsina (i mistnich) studentu.

Jak jste se zapojovali při výuce?

Vyuka je behem roku rozdelena na tusim 6 etap po 4 az 6 tydnech. Behem kazde etapy si pak student voli jeden az dva predmety. Kazdy predmet probiha cele dopoledne/odpoledne/den, vetsinou kazdy den v tydnu. Je kladen velky duraz na tymovou praci a zapojeni v diskuzich. Behem cviceni je vetsinou pritomno vice vyucujicich, kteri chodi mezi lavicemi a snazi se zodpovidat dotazy. Cim vic se student pta, tim vic se dozvi. Celkova atmosfera tedy cloveka vybizi k tomu byt aktivni.

Jak jste se připravovali na zkoušky?

Po kazde etape je tyden, behem ktereho ma student cas si latku zopakovat a dalsi tyden je zkouska. Jeden pokus, pokud se nepodari, dalsi je az behem leta. V arealu university je velka knihovna i prostory pro samostudium, ktere jsou pomerne hojne vyuzivany.

Co Vám škola nejvíce dala?

Jednoznacne jazyk, rozmluvila jsem se. Vyuka je velice kvalitni a diky erasmu jsem se po skole dostala na doktorat do Svycarska. Take mi dala pritele 🙂

Byla tato univerzita dobrá? Doporučili byste ji dalším?

V oboru zemedelstvi, ekologie a biotechnologii je jedna z nejlepsich v Evrope. System vyuky je uzasny – 6 tydnu s jednou latkou a zkouska hned pote, takze neni cas moc zapomenout. To, ze je WUR hodne mezinarodni (90% studentu pochazi z jineho statu, nez Holandsko), dela z university jedinecne misto pro poznavani ruznych kultur i nabozenstvi. A protoze je Wageningen male mestecko, v podstate cele zije studentskym zivotem. Rozhodne doporucuji!
Adéla Nosková
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x