fbpx
Loading
https://erasmus.agrobiologie.cz/?post_type=portfolio&p=1055&preview=true
Studijní pobyt
EUR480/MĚSÍC
  • Výše stipendia od programu ERASMUS+ navíc je možné získat univerzitní stipendium
Praktická stáž
EUR600/MĚSÍC
  • Výše stipendia od programu ERASMUS+ informujte se o dalších možnostech
Ceny v porovnání s ČR
EUR?/den
  • Porovnejte kolik co stojí
Ukázat ceny

Konkurzy na studijní pobyty studentů v rámci programu Erasmus+

Zájemci o studijní pobyt v zahraničí musí absolvovat konkurz, v rámci kterého jsou hodnoceny zejména prospěch a jazyková úroveň angličtiny, případně dalších jazyků (španělština, němčina, francouzština) podle země studijního pobytu, aby byli schopni absolvovat náročné studium na zahraniční univerzitě včetně komunikace v cizím jazyce. O termínu konkurzu jsou studenti informováni e-mailem.

Jak jste si našli ubytování ? Poskytovala ho univerzita ?

ubytovala jsem se na univerzitních kolejích, které byly čisté, levné a hlavně měl člověk neustálý kontant s ostatními studenty Erasmu i s polskými studenty. Co vím pd mých přátel, nebylo těžké ani najít nějaký sdílený byt v blízkosti univerzity.

V  jakém jazyce jste studovali na této univerzitě ?

Studovala jsem v anglickém jazyce.

Jak jste se zapojovali při výuce?

Na této univerzitě bylo mnoho předmětů přímo jen pro Erasmus studenty, takže skupiny byly vetšinou menší, a proto člověk mělneustále individuální přístup. Zároveň profesoři se o nás náležitě zajímali, a bylo vidět, že určitě nikomu nechtějí uškodit. Například neuznáním předmětu atd.

Jak jste se připravovali na zkoušky?

Několik zkoušek bylo písemných, na ty jsem se připravovala ze svých poznámek nebo z poskytnutých prezentací přímo profesorem. Další zkoušky byly formou prezentací, skupinových projektů nebo seminárních prací. Opravdu to nebylo nic složitého. Bylo vidět, že na této univerzitě chápou, že si studenti chtějí čas na Erasmu opravdu užít. Ne se jen od rána do večera učit. 🙂

Co Vám škola nejvíce dala?

Rozhodně skvělé kamarády, spoustu neskutečných zážitků. Naučila jsem se být samostatná a řešit své problémy sama. (Například jsem ztratila doklady a telefon, takže jsem musela kontaktovat polskou policii a českou ambasádu.) Jazyk se mi zlepšil neskutečně na komunikativní úrovni, plus i nějaké základy polštiny jsem se naučila. I přes několik nesnázích, mohu říct, že to byl nejlepší rok mého života.

Byla tato univerzita dobrá? Doporučili byste ji dalším?

ESN na této univerzitě je skvělé a od prvního do posledního dne se o vás bude starat a neustále pro vás vymýšlet nějaké akce a zábavu. Stejně tak kordinátoři i učitelé, všichni vám vyjdou vstříct, jak jen mohou. Opravdu nedokážu nalézt nějaké negativní poznámky o této univerzitě. 🙂
Marie Ladová
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x